Hoe het werkt

Met de SigenStor van Sigenergy kun je jouw eigen opgewekte groene stroom opslaan, waardoor je niet afhankelijk bent van duurdere grijze stroom

De werking van SigenStor

In de afgelopen jaren heeft het opwekken van duurzame energie aan populariteit gewonnen. De oorlog in Oekraïne, de inflatie en hoge gasprijzen zijn de oorzaak van de stijgende prijzen. Daken worden volgelegd met zonnepanelen en de warmtepomp wordt in steeds meer huizen geïnstalleerd.

Door te investeren in zonnepanelen, breng je op zonnige dagen je energierekening drastisch omlaag. De overgebleven energie wordt standaard teruggeleverd aan het net. Door de populariteit van deze groene energie, raakt het energienet overbelast. Daardoor is het rendement op teruglevering (salderen) laag.

Daarnaast brengen zonnepanelen op bewolkte dagen een stuk minder op. Dankzij de geavanceerde AI-technologie van SigenStor, profiteer je het hele jaar door van je opgewekte energie. Hierdoor houd je het hele jaar door grip op je energierekening, vergroot je het rendement van de opgewekte stroom en daarmee versnel je de terugverdientijd van je investering.

De verschillende standen

Ons thuisaccupakket kent meerdere modussen, volledig afgestemd op jouw energiebehoefte. Dankzij de geavanceerde technologie, houdt het accupakket de prestaties van je zonnepanelen, de bijdrage van de batterijen en het energieverbruik in huis nauwlettend in de gaten. Hierdoor weet het precies wanneer de accu’s moeten worden opgeladen om de stroom van de zonnepanelen op te slaan of wanneer de stroom aan huis moet worden afgeleverd. Zo profiteer jij optimaal van je zelf opgewekte stroom.

✓ Laat de accu’s automatisch opladen met opgewekte stroom uit de zonnepanelen

✓ Gebruik groene stroom op de goedkoopste momenten bij een variabel stroomtarief

✓ Bedien je accu’s helemaal zelf en houd optimale grip op je verbruik

Nul modus

In de nulmodus worden de accu’s uit het pakket automatisch opgeladen met extra opgewekte stroom uit de zonnepanelen. Je hoeft daar niets voor te doen.

Deze stroom wordt normaliter teruggeleverd aan het net, waar je een lage (tot geen) vergoeding voor ontvangt. Met deze nulmodus wordt de ‘eigen voorraad’ aan opgeslagen groene stroom eerst verbruikt. Daardoor profiteer je ook op een bewolkte dag van een lage energierekening en word je minder onafhankelijk van energieleveranciers.

Dynamische modus

Heb je een dynamisch energiecontract waarbij je gebruik maakt van variabele uurprijzen? Met de dynamische modus in ons accupakket kun je hiervan optimaal profiteren. De slimme meter houdt automatisch rekening met de prijzen per uur en regelt het opladen en gebruiken van de stroom op optimale tijdstippen. Zo bespaar je extra op je energiekosten en profiteer je van de meest voordelige tarieven.

Open modus

Met de open modus in ons thuisaccupakket kan je via een API of MQTT de accu’s zelf bedienen. Op die manier houd je optimaal grip op het (groen)stroomverbruik en bepaal je zelf wanneer je welke stroom gebruikt.

De accu’s kun je koppelen aan slimme thuisapparaten, waardoor je nog meer inzicht en controle houdt over je energieverbruik. Het Voltii accupakket biedt geavanceerde monitoring en beheer voor zonnepanelen, batterijen en energieverbruik in huis. Dit optimaliseert de prestaties van het accupakket en daardoor maak je optimaal en voordelig gebruik van je eigen opgewekte, groene stroom.

Ook besparen op energiekosten?

Onze experts geven advies op maat dat perfect bij jouw thuissituatie past.

Veelgestelde vragen

Nog andere vragen?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop!

Alle kosten die bij de aanschaf komen kijken staan vermeld bij de aanschaf! Er komen achteraf geen kosten bij kijken.

De accu’s hebben geen onderhoud nodig bij normaal gebruik. Om deze reden bieden wij ook garantie aan op onze producten!

Heb je ervaring met werken in de meterkast en werken met elektriciteit? Dan kan je het zeker zelf plaatsen. Zo niet, dan helpen onze erkende monteurs je graag met de installatie.

Bespaar op energiekosten
Door de opgewekte stroom te gebruiken op piekmomenten, bespaar je veel kosten door de opgeslagen groene stroom.

Geschikt voor elke PV-omvormer
Het accupakket is aan te sluiten op alle soorten zonnepanelen omvormers. Dit kan je zelf doen of de installatie kan worden gedaan door een monteur.

Bepaal wanneer je de opgeslagen stroom gebruikt
Doordat de stroom is opgeslagen in het accupakket, bepaal je zelf wanneer je het gebruikt

Het accupakket meet het rendement van je zonnepanelen, de bijdrage van je batterijen en het verbruik in huis. Zo weet het accupakkeet wanneer de accu’s moeten worden opladen om de stroom uit de zonnepanelen op te slaan of wanneer de stroom bij je thuis moet afleveren. Op deze manier is het rendement van de accupakketten optimaal.