Veelgestelde vragen

Heb jij nog vragen over onze producten? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden.

Wij geven 5 jaar garantie op de werking van de thuisaccu en zelfs 10 jaar garantie op de capaciteit van het accupakket. Na 10 jaar (of 6.000 cycli als dit punt eerder wordt bereikt) is er nog minimaal 80% capaciteit over in de accu. Zo niet, dan vervangen we de accu’s. Als een omvormer van de thuisaccu uitvalt, dan kunnen wij deze vervangen.

De term “eigen verbruik” verwijst naar energie die je zelf opwekt en gebruikt zonder deze eerst aan het net te leveren. De thuisaccu kan het eigen verbruik verhogen door overtollige opgewekte energie (energie geproduceerd door zonnepanelen, maar die je zelf niet direct kunt gebruiken) op te slaan. Wanneer de zonnepanelen niet meer genoeg energie produceren om aan het verbruik van het huis te voldoen, gaat de thuisaccu de opgeslagen energie gebruiken. Dit voorkomt de noodzaak om energie van het net te halen, waardoor jouw “eigen verbruik” toeneemt.

Ja. Voor meerdere omvormers is het ook handig om meer accu’s te gebruiken, maar in principe geldt: elk aantal accu’s kan op elk aantal omvormers worden aangesloten.

Nee! Jouw thuisaccu heeft geen onderhoud nodig. Je hoeft dus zelf niks te doen.

5kWh is voor een gemiddeld huishouden een prima capaciteit om het avond- en nachtverbruik te compenseren. Wist je niet dat de terugverdientijd korter wordt als je te veel opslagruimte hebt? Bel of mail ons en wij bekijken jouw situatie. Voor grotere woningen en meer verbruikers is de thuisaccu eenvoudig uit te breiden met meer accu’s. Op een “standaard” aansluiting van 3x25A kunnen maximaal 6 accupakketten geplaatst worden voor een totaal vermogen van 30 kWh.

De thuisaccu wordt geleverd met een slimme meter. Door met deze P1 reader de energie in alle fasen op de hoofdaansluiting te meten, kan de thuisaccu bepalen hoeveel er geladen of ontladen moet worden om de hoogste besparing te behalen.

Ja. De thuisaccu slaat overdag overtollige energie op (totdat de batterij volledig is opgeladen). Wanneer jouw zonnepanelen te weinig of geen energie meer leveren om je verbruik te compenseren, levert Thuisaccu energie aan de verbruikers in jouw huis. Hierdoor kun je de overdag opgewekte groene stroom ook ’s nachts en ’s nachts gebruiken.

Ja. Je kunt de instellingen natuurlijk wijzigen via de interface van het paneel. Voor liefhebbers die kunnen programmeren is er meer mogelijk. Thuisaccu kan via zijn eigen bedieningselementen in “open modus” worden bestuurd. Thuisaccu heeft een API of is uit te lezen en aan te sturen via MQTT. Hierdoor kun je je accu koppelen aan je Home Assistant of andere software en hardware.

Ja, de thuisaccu kan worden gebruikt in combinatie met dynamische energiecontracten van elke leverancier. Het intelligente besturingssysteem van de accu kan op basis van het uurtarief de beste tijd berekenen om de batterij op te laden en te ontladen. Zo bespaart jouw thuisaccu pakket het meeste geld in jouw huis.

De accu bevat een accupakket die elektrische energie omzet in chemische energie. Net als alles van kleine AA-batterijen tot grote batterijpakketten voor elektrische voertuigen. Onze accu’s zijn van het type LFP, ook wel LiFePO4 of IJzerfosfaat accu’s genoemd.

We hebben de thuisaccu’s zo ontworpen dat deze ook kan worden aangesloten op bestaande installaties. De accu ondersteunt enkelfasige en driefasige omvormers. Wij geloven in een open ecosysteem waar je Volti kunt combineren met apparatuur van andere fabrikanten.

De thuisaccu omvormer beschikt over een efficiënte ventilator voor stille werking en verlengde levensduur.

Thuisaccu pakketten is onafhankelijk van je energieleverancier en werkt met elk abonnement (vast/flexibel/dynamisch) van elke aanbieder.

Logo

Ook besparen op je energiekosten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van de SigenStor? Vraag dan een volledig vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze experts.